+31 (0) 40 220 1946

van 8:00 - 19:00 ma-za

Meuleman Electronics

SALKIN Finance betekent een partner in finance. Een sparringpartner. Aanbrengen van een goede infrastructuur en daarbovenop helder financieel advies, brengt onze organisatie verder.

De uitdaging: meer inzicht

Een niet goed ingerichte financiële administratie met navenant tekortkomende inzichten of geen inzichten.

De organisatie

Meuleman Electronics is de betrouwbare, innovatieve ontwikkelings- en productiepartner. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van draadloze producten en systemen met een laagvermogen.

Ik ben de Managing Director van Meuleman Electronics en ben verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de organisatie. Mijn doel is deze organisatie naar een hoger plan te tillen en verder te professionaliseren.

We hebben de ambitie om producten te ontwerpen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Onze producten zijn bedoeld om mensen te dienen en het leven comfortabeler, eenvoudiger, veiliger, efficiënter en goedkoper te maken.

Wat ons uniek maakt, is dat we alle expertise in huis hebben. Waar anderen stoppen bij het ontwerpen van hardware, gaan we verder. We willen dan ook end-to-end oplossingen kunnen bieden. Het gaat er uiteindelijk om dat gegevens worden omgezet in betekenisvolle informatie, zodat onze klanten hun bedrijf kunnen laten groeien.

We helpen het maximale uit Internet of Things te halen, onmiddellijk voordelen te behalen en bedrijven voor te bereiden op toekomstig succes. We richten ons op smart city, smart logistics en smart industry.

De samenwerking: groei in goede banen leiden

Als je de groei van een bedrijf – in dit geval ons bedrijf – opdeelt in fases, dan zaten wij in de organisatiefase. We hadden een jaar van enorme groei achter de rug, zowel in omzet als in de organisatie.

Waarom een bedrijfsadviseur

De organisatie had een sterke groei doorgemaakt, echter liet de structuur te wensen over. Deze moest opgetrokken worden naar het gewenste niveau om bij te kunnen blijven en de groei te kunnen faciliteren. SF was de partij die ons daarbij kon helpen.

Niklas, de oprichter van SALKIN Finance overtuigde ons: zijn persoonlijkheid, kennis en ambitie.

Advies op alle vlakken van de bedrijfsvoering cq openingen naar advies op alle vlakken. Dat kan en moet dus verder gaan dan de financiële administratie. Niet alleen ‘de man van de cijfers’, maar een echte adviseur.

Een sparringpartner waarop je kunt vertrouwen

Wij zoeken allereerst vertrouwen in een bedrijfsadviseur. Om kundig te kunnen zijn, moet een adviseur bijna alles weten van de bedrijfsvoering, evenals de personen erachter goed kennen. Het is key te weten wat er zoal speelt. Daar is wederzijds vertrouwen voor nodig.

Dat vertrouwen wordt uiteraard gevoed door deskundigheid. Het kunnen analyseren van de operatie in het kader van de doelen en daarin adviseren wat de juiste prioriteiten zijn en welke koers er gevaren zou moeten worden.

We zijn een samenwerking met SALKIN Finance aangegaan door ervaringen uit het verleden. De voordelen van de samenwerking zijn dat we nu een sparringpartner met de benodigde expertise hebben. Een samenspel wat zal leiden tot een verbeterde versie van Meuleman Electronics.

Successen: betere administratie en structuur

  • Bedrijfsanalyse is gemaakt, waarop de financiële inrichting en de rapportage gebaseerd is.
  • De financiële administratie (inclusief salarisadministratie) is succesvol overgenomen van de vorige partij.
  • Daarnaast is een verruiming van de financiële ruimte door middel van verruiming krediet bewerkstelligd en is de jaarrekening verzorgd.
  • Rapportage is ingericht en is de basis voor sturing.
  • Eveneens ligt er een basis die kan dienen voor verruiming van de organisatie in het kader van acquisitie of wederzijdse deelnames.

De communicatie

Deskundig, zakelijk en persoonlijk tegelijk. Zeer prettig. Open en korte lijnen.

Persoonlijke betrokkenheid en een 24/7 attitude

SALKIN Finance is deskundig, betrokken en ontzorgend. SF helpt in besluitvorming door keuzes te maken met betrekking tot financiering, investering en overnames.

Meedenken respectievelijk insight knowledge. Waar ik bij dat laatste moet toevoegen dat dat afhankelijk is van de ruimte of de vergoeding die er tegenover staat.

Een succesvolle toekomst

Er is een goede samenwerking. Doel zou moeten zijn een volwaardige controllerfunctie in te vullen.

Een accountant of boekhouder voor mkb

Ik zou SF aanraden voor het midden- en klein bedrijf, met name vanwege het benodigde overzicht en de betrokkenheid. Een onderneming in een groeifase (met name ‘organisatiefase’ en ‘managementfase’) tot ruwweg 50 miljoen omzet. In elke branche. 

bedrijfsadviseur Niklas Plasmans
Niklas Plasmans
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Op de hoogte blijven?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en je voorkeuren te onthouden. Voor meer informatie zie: cookies wat zijn dat?