+31 (0) 40 220 1946

van 8:00 - 19:00 ma-za

MYDRIVERBOT

SF betekent voor ons een betrouwbare partner waar je altijd bij terecht kan als je met vragen zit. We zijn een startup en zijn gefocust op ons ding. We willen ook ons ding blijven doen, maar kunnen steken laten vallen doordat we geen vakkundige juridische, fiscale en administratieve kennis hebben.

De uitdaging: een complexe administratie

In eerste instantie was het probleem onze administratie. We hebben een complexe administratie en het was een uitdaging om deze in goede banen te leiden, zowel juridisch als administratief. De samenwerking was vanaf de eerste dag erg prettig en professioneel. Later bleek dat we ook met andere vragen bij SF terecht kunnen. Vragen over juridische zaken, fiscale zaken, tips en de zienswijze van SF op hoe we dingen beter kunnen doen.

De organisatie: snel opschalen

Onze doelen zijn om technische innovatie in de mobiliteitsbranche te brengen, en dat gelijk op internationaal level te doen. Het zit dus in het DNA van onze startup om snel op te schalen. Onze strategie is dus ook, problemen analyseren, het automatiseren ervan en vervolgens op kleine schaal te testen. Bij positief resultaat schalen we het gelijk op – op internationaal gebied – door middel van campagnes op zoekmachines.

Ik en mijn co-founder zijn all-round. Onze rol verandert continu omdat we als startup een wendbare organisatie zijn.

De samenwerking: een goede basis

Voordat we SF inschakelden waren we al ruimschoots begonnen, alleen er was geen administratie organisatie en structuur. We hielden ons niet bezig met juridische zaken. We hadden wel het voornemen om het allemaal te laten kloppen, omdat het vroeg of laat ons de kop zou kosten als iets fundamenteel fout zit in de organisatie.

We schakelden SF in omdat we er werk van wilden maken. Na het eerste gesprek wisten we door de professionaliteit van Niklas dat het in goede handen zat.

Niklas dacht mee, schreef alles op en probeerden ons ook te begrijpen. Aangezien wat we doen nieuw is (een automatiseringsoplossing – in de vorm van een zogenaamde ‘bot’ – in Telegram, gelanceerd in Amsterdam) probeerden we het ook zo goed mogelijk uit te leggen. Niklas begreep het grotendeels en kwam zelfs met tips, op het eerste gesprek al.

Een bedrijfsadviseur: focus op je eigen kracht

Ik zoek iemand die me de pet kan afnemen van alles wat te maken heeft met organisatie, juridische- en fiscale zaken. Ik heb al veel petten op, en wil gewoon mijn ding kunnen doen, zonder aan zes verschillende dingen te denken, terwijl ik niet eens diepgaande kennis over de materie hebben.

Als een onafhankelijke derde partij die zowel diepgaande kennis heeft van juridische, fiscale, administratieve en organisatorische zaken, als het benodigde netwerk om dingen gedaan te kunnen krijgen.

Successen: betere administratie en structuur

We hebben een plan van aanpak gemaakt om allereerst onze administratie op orde te krijgen. Daarvan hebben we bevestiging gekregen op verschillende vlakken:

Zoals de juiste btw-tarieven, omdat we verschillende btw-tarieven moeten hanteren. Ook op het gebied van structuur van onze BV. Zo hebben we ook plannen gemaakt om alles goed op te zetten, en is er bijvoorbeeld een verzoek gestuurd naar de Belastingdienst voor de verlaging van het DGA-salaris.

De communicatie

De communicatie verloopt erg soepel en fijn. Zodra we bellen wordt er gelijk opgenomen en worden we te woord gestaan, en wordt er ook echt meegedacht. Ook per e-mail is de communicatie prettig. We krijgen altijd uitgebreide antwoorden.

SALKIN Finance: een positieve invloed op besluitvorming 

Ja. Soms vragen we om een second-opinion, en krijgen we de bevestiging dat het wel of niet klopt. Het is een soort van ‘fact-checking’ geworden. Als we iets willen besluiten vragen we na of het binnen juridische en fiscale kaders valt.

Een succesvolle toekomst 

We zien een toekomst in waarin we langdurig blijven samen werken, omdat SF ons sinds dag 1 heeft bijgestaan. Ze zullen dus altijd weten waar we zijn begonnen, en ons door en door begrijpen. Daarnaast hebben we geen enkele twijfel over de deskundigheid van SF.

Waarom een bedrijfsadviseur

Je krijgt meer terug dan je in eerste instantie zou denken. Je wordt op juridisch, fiscaal, organisatorisch en administratief gebied in goede banen geleid en voelt je bijgestaan in elke stap.

Ik zou SF niet alleen bij start-ups of scale-ups aanraden, maar ook bij gevestigde organisaties. Qua branche maakt het niet uit omdat wij ook uit een branche komen die relatief gezien niet heel groot is.

Een accountant of boekhouder voor mkb 

We denken dat een mkb-onderneming het juist wel nodig zal hebben, omdat je niet alles zelf kunt doen. Als je alles in eigen handen houdt, zul je niet kunnen doorgroeien naar het volgende level. We zijn geen voorstander van alles uitbesteden, maar wel de dingen die uitbesteed kunnen worden, en we geloven dat dat administratie, juridische-, fiscale-, administratieve- en organisatorische zaken zijn.

Persoonlijk en professioneel 

De dingen die SF goed doet is dat ze ten alle tijden professioneel zijn en diepgaand meedenken. Ze gaan ook het persoonlijke contact aan en kunnen soms zomaar langskomen om te vragen hoe het ervoor staat. Op dit moment zien we geen verbeterpunten.

 

bedrijfsadviseur Niklas Plasmans
Niklas Plasmans
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Op de hoogte blijven?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en je voorkeuren te onthouden. Voor meer informatie zie: cookies wat zijn dat?