+31 (0) 40 220 1946

van 8:00 - 19:00 ma-za

Laat de jaarrekening opstellen

Fit for audit

Wanneer je onderneming gedurende twee achtereenvolgende boekjaren voldoet aan twee van de drie onderstaande criteria is deze wettelijk controleplichtig:

  • Activa meer dan € 6 mln
  • Omzet hoger dan € 12 mln
  • Werknemers meer dan 50 FTE (gemiddeld)

In dat geval dien je een accountant in te schakelen die controleert of je jaarrekening een getrouw beeld van de werkelijkheid biedt. Hierover brengt hij verslag uit in de zogenoemde controleverklaring.

Dit is geregeld in artikel 393 van Boek 2 van het Burgerlijke Wetboek. Deze wetgeving is in het leven geroepen omdat bij een groter wordende onderneming, meer stakeholders betrokken zijn. Je dient dan een uitgebreider financieel jaarverslag bij de Kamer van Koophandel te deponeren. De belanghebbenden zoals; de belastingdienst, leveranciers, afnemers, banken, overige kredietverstrekkers, verzekeraars etc. moeten er op kunnen vertrouwen dat de gedeponeerde cijfers een weerspiegeling van de werkelijkheid bieden.

De accountantswerkzaamheden zijn diepgaand. Veelal werkzaamheden waar je als ondernemer geen profijt van hebt. Om deze werkzaamheden en de hiermee gepaard gaande kosten te minimaliseren bieden wij een simpele oplossing. Wij ondersteunen je in het gehele traject en richten de afsluitingsprocessen dusdanig in dat de controlerend accountant zijn werkzaamheden efficiënt kan inrichten.

Op de hoogte blijven?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en je voorkeuren te onthouden. Voor meer informatie zie: cookies wat zijn dat?