+31 (0) 40 220 1946

van 8:00 - 19:00 ma-za

Middelen

Heb je de laatste jaren een sterk wisselend inkomen genoten? Dan is de kan groot dat je meer inkomstenbelasting hebt betaald dan nodig is. Door middelen trek je dat recht.

Dat werkt als volgt

Je telt je belastbaar inkomen uit werk en woning van drie jaren bij elkaar op. Dit bedrag deel je door de drie jaren om op het gemiddelde uit te komen. Over dat gemiddelde inkomen wordt de belasting opnieuw berekend. Omdat wij een progressief belastingstelsel in Box I kennen is het waarschijnlijk dat je bij een sterk schommelend salaris te veel belasting hebt afgedragen.

 

Bij de berekening helpt de belastingienst een handje: Link naar berekening

Wanneer van toepassing?

 

 

Wanneer je dat wilt checken kun je het beste je definitieve aanslagen erbij pakken en op zoek gaan naar het belastbare inkomen.

 

De middeling aanvragen werkt als volgt: Bereken de meest voordelige reeks van drie jaren. Wanneer blijkt dat je meer dan € 545 (drempel) terug dient te krijgen, stuur dan een brief naar je belastingkantoor met het verzoek om gebruik te maken over de betreffende middelingsperiode.

 

Let op

 

 

Contact

Salkin Finance helpt je graag met succesvol ondernemen. Advies, accountancy en financiën! Meer weten over onze dienstverlening? Neem gerust eens contact op via 0 40 2201946 of het contactformulier voor meer informatie!

Op de hoogte blijven?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en je voorkeuren te onthouden. Voor meer informatie zie: cookies wat zijn dat?